upcoming

EXODUS

Twee van mijn werken zijn geselecteerd voor de tentoonstelling EXODUS in Buitenplaats Doornburgh, vlakbij Utrecht.

De tentoonstelling EXODUS is van 24 maart t/m 24 september te zien bij Buitenplaats Doornburgh.

Buitenplaats Doornburgh en het Bijbels Museum organiseren de groepstentoonstelling EXODUS die vanaf 24 maart te zien is in het voormalig klooster van Doornburgh. De tentoonstelling kwam tot stand door middel van een Open Call waar een curerende commissie de meest inspirerende werken uit selecteerde. EXODUS toont werk van 28 kunstenaars gemaakt in verschillende disciplines, van makers met uiteenlopende achtergronden en vertelt samen een meerstemmig verhaal. Ook is er een online tentoonstelling met een selectie van 60 werken.

De tentoonstelling EXODUS die de kloostergangen volgt langs kleine kabinetten en grote zalen, is dynamisch in zowel vorm als inhoud. Er is ruimte voor intieme en persoonlijke werken, zoals de verfijnde collages van Eva Spierenburg (Koninklijk Prijs voor Vrije Schilderkunst 2022) en de fragiele waterval van papier die kunstenaar Szu-Han Lin maakte over haar eigen emigratieverleden. Maar er is ook uitgesproken ruimtelijk werkwaar bezoekers helemaal in op kunnen gaan. Zoals de kritische installatie met textiel van Antonio Jose Guzman, of de zee van zoutbergen van AnneMarie van Splunter.

Er zal werk te zien zijn van Mario Sergio Alvarez, Fatima Barznge, Airco Caravan, Anook Cléonne, Sam Drukker, Loes Groothuis, Esther Hoogendijk, Domenique Himmelsbach de Vries, Jaasir Linger, Mehdi Mashayekhi, Joyce Overheul, Marieke Ploeg, Sybren Renema, Hanan Saif, Gurt Swanenberg, Celine van den Boorn, Marcha van den Hurk i.s.m. makers van de Pauluskerk Rotterdam, Alydia Wever en videokunstenaars als Zhixin Liao & Bernardo Beirão, Thom van Rijckevorsel en Roosje Verschoor. Kunstenaars Monika Dahlberg, Wianda Keizer en Cecilia Rebergen maken als artist in residence nieuw site-specifiek werk voor de tentoonstelling.

Fotografie: Lize Kraan

.
.
Lesbos, 60 x 90 cm.
Lesbos, 60 x 90 cm.
Exodus opening
Exodus opening
Exodus opening
Exodus opening
Exodus Celine van den Boorn
Exodus Celine van den Boorn
.
.
opening Exodus
opening Exodus
artikel in De Volkskrant
artikel in De Volkskrant